top of page

vachtvilten

IMG_5060.jpg

workshop tussen de schapen

Tijdens de workshop vachtvilten leer je om zelf een vloer - of wandkleed te maken van een schapen vacht. We gebruiken alleen de allermooiste schapenvachten van de schapen van schaapskudde Doorn. Herder Daniel heeft ze natuurlijk allemaal zelf voor je geschoren. Met de eeuwen oude techniek van het 'vilten' kun je er een diervriendelijke schapenvacht van maken. En prachtig natuurproduct dat een juweel in je interieur zal vormen. 

De workshop vindt plaats op het prachtige landgoed Nieuw Hydepark in Doorn op de Utrechtse Heuvelrug. De schapen van Schaapskudde Doorn verzorgen hier het beheer op duurzame wijze. De kudde houdt ons tijdens de workshop gezelschap!

 

Koffie / thee en lunch zijn inbegrepen samen met alle benodigde materialen en natuurlijk je schapenvacht. Kijk voor het volledige programma hieronder. 

KOSTEN €150,-

LET OP! Deze workshop vergt inspanning. Het vilten is een zeer fysieke bezigheid. Een goede conditie is belangrijk. We wandelen met de schapen naar de workshop locatie en daar zullen we het grootste gedeelte van de tijd staand werken. Je bent met je armen in de weer en je rug kan belast worden. Ga zelf na of je fit genoeg bent om deel te nemen of neem even contact op met info@schaapskuddedoorn.nl als je daar twijfels over hebt.  

PROGRAMMA

10.00 - verzamelen op het landgoed

10.15 - wandeling naar de schapen en vervolgens met de kudde naar de stal

11.00 koffie en thee tussen de schapen bij de stal. tevens start uitleg vachtvilten

11.30 start workshop vachtvilten

13.00 lunch

14.00 vervolg workshop vachtvilten

16.00 einde

IMG-20210725-WA0006.jpg
IMG_9044small.jpg
IMG_20210719_183115_7.jpg
11.png
bottom of page