events

moderne traditie

WE MOGEN WEER! WAT HEBBEN WE VEEL GEDULD MOETEN HEBBEN. MAAR VANAF HEDEN KUNNEN WE JE ALLE EVENTS VAN STICHTING SCHAAPSKUDDE DOORN WEER AANBIEDEN.

Bij Stichting Schaapskudde Doorn vinden we het belangrijk dat iedereen die dat wil kennis kan maken met de wondere wereld van de schapen en het leven als herder. We ontwikkelen verschillende evenementen en activiteiten waarin mensen op een moderne manier kennis kunnen maken met dit oeroude ambacht. Zo zetten we de 5000 jaar oude traditie van herders op de Utrechtse Heuvelrug voort op een manier die past bij de huidige tijd.

Hieronder vind je een selectie uit ons aanbod. Je kunt ook een kijkje nemen in de AGENDA of neem contact op voor een arrangement op maat! Wij verzorgen activiteiten voor zowel zakelijke als particuliere gezelschappen. We denken graag met u mee hoe we voor uw evenement een ultieme beleving kunnen verzorgen. 

In de voetsporen van de Herder - Still10

In de voetsporen van de herder

Zelf schapen leren hoeden op een prachtig landgoed in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Tijdens de workshop leer je alles over de bijzondere geschiedenis van de herders. 

zakelijk / recreatief

#educatief #plezier # verbinding

schaapfulness

Mediteren met schapen.​ In deze workshop leert je net als een schaap de aandacht te brengen naar het huidige moment. Door middel van verschillende oefeningen uit de mindfulness kun je kennis maken met de heilzame werking van leven in het NU.

zakelijk / recreatief

# persoonlijke ontwikkeling # ontspanning

schaapfulness_small.jpg
 
IMG_9044small.jpg

vachtvilten

Maak je eigen diervriendelijk schapenvacht met de mooiste vachten van de kudde.​

recreatief / workshop

#educatief #ambacht # dagjetussendeschapen

een dagje meelopen?

Ik krijg erg vaak de vraag of het misschien mogelijk is om een dagje mee te lopen met de kudde en mij. Hoewel de stichting zich inzet om de beleving van de schaapskudde voor jong en oud mogelijk te maken kunnen we daar helaas niet op die manier in voorzien. Om die reden hebben we ook de verschillende workshops ontwikkeld. Zodat je toch even kunt proeven aan het herdersbestaan. 

In de dagelijkse verzorging en begeleiding van de kudde houden we op die manier de rust en de stilte in stand die voor de schapen en hun herder van zo grote waarde zijn. We hopen op je begrip en zien je graag bij een van onze activiteiten. 

Herder Daniel