top of page

zo 04 okt

|

Hotel Landgoed Zonheuvel

In de voetsporen van de herder - ochtend

Event + lunch

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
In de voetsporen van de herder - ochtend
In de voetsporen van de herder - ochtend

Tijd en locatie

04 okt 2020, 11:00 – 15:00

Hotel Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn, Nederland

Gasten

Over het evenement

Kom de Utrechtse heuvelrug op een unieke manier beleven!

Schapen hoeden op een statig landgoed, ondertussen alles te weten komen over de geschiedenis van de herders op de Utrechtse Heuvelrug. Na afloop kunt u genieten van een uitgebreide lunch of high tea in het restaurant op locatie en wandelen in de sprookjesachtige bossen of tuinen.

Boek snel uw ticket want er is slechts plek voor een aantal deelnemers tijdens dit exlusieve event.

Herders en schapen zijn al duizenden jaren verbonden met de Utrechtse Heuvelrug. Ze zijn onderdeel van het cultureel erfgoed in deze omgeving. Maar ook tegenwoordig leven en werken er nog herders met hun schaapskudden. Ze zetten een lange traditie voort en leveren een belangrijke bijdrage aan het natuurbeheer van vandaag.

Tijdens ‘In de voetsporen van de herder‘ kunt u kennis maken met Herder Daniel, zijn hond Lily en zijn kleine schaapskudde. U krijgt een demonstratie schapen drijven door herder en hond waarna u zelf aan de slag gaat en leert schapen hoeden. Al schapen hoedend leert u alles over de geschiedenis van de herders op de Utrechtse Heuvelrug, het moderne werk van de herders, schapen, honden en nog veel meer.

Dit event vindt plaats op één van de fabelachtige historische landgoederen die deze omgeving rijk is, landgoed Zonheuvel in Doorn. Vroeger waren de herders over het algemeen in dienst van deze landheren en begraasden ze met hun kudden de uitgebreide landerijen en ‘woeste gronden’ rondom de buitenplaatsen. Nu kunt u hier genieten van een uitgebreide lunch of high tea aansluitend aan uw activiteit met de schaapskudde (controleer welk event u boekt + lunch of hight tea). Op het landgoed en in de directe omgeving kunt u na afloop van het event ook heerlijk wandelen en genieten van de prachtige natuur die de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft.

In de voetsporen van de herder biedt u kortom een programma vol met cultureel erfgoed, spelenderwijs leren bij de schaapskudde, culinair genieten op een historische locatie en uitgebreid verpozen in het grootste bos van de randstad: de Utrechtse Heuvelrug. Durft u de uitdaging aan? Vindt u het leuk om met uw vrienden of familie een leerzame en vrolijke activiteit buiten in de natuur te ondernemen? Boek dan snel uw ticket en beleef een middag om nooit te vergeten.

Details:

- de workshop duurt 1,5 uur aansluitend kunt u genieten van lunch / high tea naar keuze

- de workshop vindt plaats op de weide voor het landgoed. Trek passende kleren en schoenen aan

- parkeren is mogelijk op de locatie

- als u klachten heeft die wijzen op besmetting met het corona virus dan verzoeken we u niet deel te nemen. U kunt kosteloos omboeken naar een volgend event. Volledig annuleren kan ook tot uiterlijk twee weken voor aanvang. Daarna ontvang u 50% restitutie. Annuleert u volledig minder dan een week voor aanvang dan ontvangt u geen restitutie.

- voor zowel de lunch als de high tea zijn vegan, vegetarische en gluten vrije opties beschikbaar

- niet toegankelijk voor minder validen

Dit event is 100% corona proof. De deelnemers kunnen ten alle tijden 1,5 meter afstand bewaren.

Tickets

  • In de voetsporen van de herder

    Ochtendeditie 04 oktober + lunch

    € 42,50
    Btw: BTW inbegrepen
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page